LinkWithin

http://mtvo-bcn.blogspot.com.es/

25 de febrer de 2011

L´ESTAFADOR DEL PASSEIG DE GRACIA 1930.

MI VIDA Y MI HISTORIA

A MÉS D´AVIADORS, AVENTURERS I NENS PRODIGI, BARCELONA COMPTA TAMBÉ AMB UN DELINQÜENT D´HABILITATS EXTRAORDINÀRIES, CAPAÇ DE BATRE TOTS ELS RÈCORDS.
L´estafador Antoni Llussià Bissef va morir el 1930 en una casa del Passeig de Gràcia. Mariner, aviador, militar, diplomàtic, capellà, jurisconsult,literat, còmic, marquès...
Ha interpretat tots els papers de l´auca: falsificava signatures, cobrava xecs i havia invertit tota la fortuna en cases . "Els millors moments de la meva vida -deia- son aquells tres o quatre minuts d´espera a la guixeta d´un banc, on he dut un xec fals. Mentres examinen la signatura... Valen més aquets minuts que les pessetes."
La falsificació de signatures era la seva especialitat. Ho va demostrar al Jutjat de Manresa: des d´un altre cap de taula imitava a l'acte la firma que veia escriure de l´inrevés. 
Per rubricar la seva vida exagerada es va casar amb la filla de l´escarceller de Cervera, a la qual va conèixer i enamorar entre reixes.
Aquest  fill de Capellades reclamat per tots els jutjats del món, habitant de presons i manicomis, va acabar els seus dies com un senyor, amb tres automòbils, edificis en propietat i un enterrament de segona classe fet en diumenge, al qual assistiren deu capellans, un col-legi, deu acompanyants i vint-i-cinc cotxes...
 La policia tenia pocs documents gràfics de l´estafador internacional. Aquestes dues fotos consten als arxius de totes les policies del món. La de dalt és la darrera fotografia d'Antoni Llussià, feta poques setmanes abans de la seva mort.